Ingrediente
- 1 budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- 40 g unt
- 80 g cafea expresso
- 10 piscoturi Savoiardi
- 80 g ciocolata
- eventual 50 ml lichior de cafea si 4 caramele
Mod de preparare
Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza.
Cafeaua se amesteca cu 80 ml apa si eventual cu lichiorul. Se pregatesc 2 cupe in care se pun 2-3 linguri de budinca, 2-3 piscoturi inmuiate bine in siropul de cafea. Se pune alt rand de budinca si inca unul de piscoturi si se incheie tot cu budinca.
Se topeste ciocolata intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri de apa, apoi se toarna in cupe peste budinca. Se poate orna cu caramele. Se da la frigider 30 de minute, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Italian trifle" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|