Jambalaya de pui

Postat de Brindusa in Pui
19 Mar 2012 | 7414 vizualizari
Jambalaya de pui

Prima oara am auzit de acest fel de mancare acum cativa ani. Numele jambalaya mi s-a parut foarte exotic si m-am gandit ca mancarea trebuie sa fie pe placul meu. Facand cateva cercetari, am aflat ca Jambalaya e o mancare specifica sudului SUA. Principalul ingredient este orezul, caruia i se adauga carne de pui, legume, creveti, carnati, rosii, s.a. in functie de regiune si gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti, se aseamana foarte mult cu paella. In principiu se intalnesc doua tipuri de jambalaya: cea Creola, numita si jambalaya rosie pentru ca alaturi de pui, carnati si creveti se pun si rosii. Al doilea tip este cel Cajun, care nu contine rosii, dar in care carnea e prajita pana devine maronie, de unde si culoarea mancarii finale. Cam asta ar fi teoria. Marturisesc ca jambalaya mea este un mix al celor doua de mai sus, si e conforma gusturilor mele. Singurul lucru de care-mi pare rau e ca n-am avut niste creveti sa arunc inauntru :)

Ingrediente

  • 400 g piept de pui, taiat in bucati mici
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 cepe tocate mic
  • 20 cm praz (partea alba) taiat rondele subtiri
  • 1 ardei gras verde
  • 1 bucata de telina
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 600 ml suc de rosii sau rosii in bulion sau rosii proaspete
  • 2 cani orez cu bobul lung
  • 3 cani supa clara de pui sau apa
  • sare dupa gust
  • 3 lingurite condiment cajun (reteta urmeaza)
  • patrunjel tocat
  • Condiment cajun
  • piper negru 1/2 lingurita
  • praf de usturoi 1/2 lingurita
  • praf de ceapa 1/2 lingurita
  • piper cayenne 1 lingurita
  • chilli 1/2 lingurita
  • busuioc 1/2 lingurita
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. 

Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei.

Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si caleste-le la foc mediu cam 5-7 minute, pana se auresc putin. Adauga usturoiul si mai lasa 1-2 minute.

Adauga puiul si orezul. Pune putina sare si condimentul cajun. Amesteca-le bine.

Adauga supa si sucul de rosii. Amesteca usor ca sa intre lichidul peste tot. Fierbe mancarea la foc foarte mic, pana ce orezul e fiert bine. 

Se serveste presarat cu patrunjel si cu o salata verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambalaya de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jambalaya cu pui si carnati

Postat de mirela0911

Jambalaya cu pui si carnati

Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs. Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

Postat de ctlina

Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri.  Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi.  Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2012, 23:07
arata tare bine
la 19.03.2012, 23:48
cate arome aici cred ca-i delicios
la 20.03.2012, 00:05
Super
Am facut si eu
la 20.03.2012, 05:46
as vrea si eu sa gust
la 20.03.2012, 05:55
am sa incer si eu ca mai facut curioasa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking