Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi

Postat de panacris in Porc
29 Mai 2011 | 21006 vizualizari
Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi

Ingrediente

  • o felie de jambon de porc proaspata
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ceapa uscata - 2 bucati
  • bacon 100 gr
  • cartofi noi 1000 gr.
  • ulei de masline 100 ml
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare,  foi de dafin si piper boabe.

Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se pune peste amestecul de ceapa si bacon.

Se lasa la prajit cate 5 minute pe fiecare parte.

Cartofii noi spalati si periati bine, se taie in patru si se pun intr/o tava rezistenta la caldura, se aseaza jambonul peste cartofi.

Se asezoneaza cu sare, piper, boia si un pic de apa si se acopera cu folie de aluminiu. Se coace in cuptorul preincalzit la copt cca. 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costițe picante de porc la cuptor

Postat de CameliaComan

Costițe picante de porc la cuptor

Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...

Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Postat de licurici_lra

Carne de porc cu sos de bere cu ghimbir

Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 29.05.2011, 18:59
tare bunnn
la 29.05.2011, 19:01
uau ca bine arata..bravo!
la 29.05.2011, 19:01
la 29.05.2011, 20:33
cum arataaaaa
la 29.05.2011, 20:39
ce mancare boiereasca ai facut

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking