Ingrediente
- Ingrediente pentru jambon :
- jambon de porc cu os si sorici
- fulgi de usturoi
- chilli uscat
- cimbru
- piper
- sare
- La garnitura ...niste fasolica verde trasa in unt, cu rosii si mirodenii :
- 600 de fasole verde,decongelata
- 2 rosii mici taiate cuburi
- 2 fire de usturoi verde sau 3 catei
- 2 linguri de unt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- fulgi de ardei iute
- sare si piper
- patrunjel
Mod de preparare
Prima varianta de gatire (ca in foto) :
Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o intoarcem si o lasam descoperita la foc mediu 45 de minute - 1 ora,depinde de grosimea feliilor.
A doua varianta de gatire:
Carnea aromata se gateste pe gratarul incins pentru 5 minute,dupa care se continua gatirea la cuptor incins pentru inca 10 minute la 170 de grade
Fasolea verde:
Intr-o tigaie incapatoare,topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt.Il calim putin,adaugam fasolea verde si rosiile .O asezonam cu sare si piper.Acoperim tigaia cu capac si o lasam 8-10 minute.Presaram fulgiii de ardei iute si coaja rasa de lamaie,amestecam usor si servim cu jambonul suculent .
Mai mare bucurie cand pui asa ceva in gura...cand gusturile se aduna....pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|