Joconde et Amaretto

Postat de Anamaria7 in Torturi
14 Noi 2011 | 6908 vizualizari
Joconde et Amaretto

De ziua ta, mamicooooo In dar ti-am adus inimaaaa Si crede-ma, mamicoooo, Un tort mai gustos Nu se puteaaa ;)) Ce modesta sunt :p Dar sincer, a fost minunat :) si dulce :P si amar :) Ca viata unei mamici de fata (care uneori o mai supara :(), unei invatatoare de multe multe generatii de copii (care uneori sunt cam nazdravani :))) si a unei femei gospodine (care le reuseste pe toate in chip stralucit si mai are si timp pentru sufletul celor dragi). Te iubesc, mama scumpa!

Ingrediente

  • Decor Joconde:
  • 2 albusuri
  • 40 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 10 gr cacao neagra
  • Blat Joconde (x 2):
  • 4 oua
  • 7 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat bourbon
  • 6 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema ganache de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lgt gelatina granule
  • Blat negru cu piscoturi:
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 15 gr cacao neagra
  • 1 lgt praf de copt
  • piscoturi
  • Amaretto pt insiropat
  • Crema de ness:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 2 lgt ness
  • 300 ml frisca lichida
  • 60 ml Amaretto
  • 2 lgt gelatina granule 
  • Glazura de ness:
  • 190 gr zahar pudra
  • 3-4 lg ness (pregatit cu apa)

Mod de preparare

Decor Joconde:

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa amestecata in prealabil cu faina. Folosind un cornet/posh/seringa pt ornat, desenam ornamentele pe foaia de copt din tava (atentie, scrisul trebuie sa fie in oglinda!). Dam la congelator.

Blat Joconde:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul, iar cand bezeaua e gata, punem galbenusurile. Cu o lingura mare amestecam faina cu praful de copt. Turnam peste decorul congelat si punem repede in cuptor. Avem grija sa nu se arda, e subtire si se coace repede. Cand e gata, scoatem din cuptor, presaram zahar pudra, rasturnam pe un servet si dezlipim hartia de copt cu grija. Acoperim cu alt servet si tinem la cald.

Facem 2 blaturi. Unul se taie in forma rotunda si acopera fundul formei de tort, iar din celalalt vom taia bucatile necesare pentru a "imprejmui" tortul.

Crema ganache de ciocolata alba:

Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :P Turnam peste blatul din forma rotunda si tinem la frigider.

Blatul negru cu piscoturi:

Facem bezeaua din albusuri si zahar, apoi punem galbenusurile si, la final, faina cu praful de copt si cacaoa. Asezam piscoturile ca pe niste bare paralele (ca sa se vada cubulete albe si negre in felia taiata) intr-o forma cu acelasi diametru ca cea de tort si peste ele turnam blatul. Dam la cuptor la 180C si tinem pana se coace bine. Dupa ce scoatem din forma, lasam la racit si taiem in doua.

Crema de ness:

In frisca incalzita pe baie de aburi topim ciocolata, apoi se amesteca cu nessul, lichiorul Amaretto si gelatina hidratata si topita. Lasam din nou la rece si mixam, la fel ca pe cealalta.

Scoatem tortul din frigider, punem jumatatea - cu piscoturile - din blatul negru, insiropam cu lichior, acoperim cu crema de ness si apoi cu cealalta jumatate de blat negru. Il insiropam si pe acesta si dam la rece.

Decorul final se face cu glazura de ness: mixam zaharul pudra cu o lingura de ness. Adaugam pana cand ajungem la consistenta dorita, nu prea lichid, altfel nu se mai intareste. Turnam peste tort si lasam sa se intareasca.

Decoram cum ne taie capul :) cu ciocolata, frisca... si multa dragoste :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Joconde et Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort amandina

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...

Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Postat de timea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2011, 22:34
Esti minunata fata draga!

La multi ani mamicii tale, sa o tina Dumnezeu sanatoasa!
la 14.11.2011, 22:42
Cum razbate toata dragostea din frumusetea asta de tort
se vede ca-i facut cu toata dragostea pentru MAMA
sa fie sanatoasa si sa se bucure de multe aniversari de acum inainte
la 14.11.2011, 22:46
La multi ani mamei tale!!!
Ce tort frumos super
la 14.11.2011, 23:24
La multi ani mamei!
Frumos tort
la 14.11.2011, 23:24
La multi ani mamei tale!!! tortul e superb

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking