Jumăruțe de rață in sos de ceapă

Postat de mirela0911 in Rata
25 Noi 2014 | 6907 vizualizari
Jumăruțe de rață in sos de ceapă

Este un fel de mâncare ce îmi amintește de anii copilăriei petrecuți la bunici. O dată la câțiva ani merge, așa de poftă!

Ingrediente

  • 700 g grasime de rață
  • 1 ceapă mare (sau 2 potrivite)
  • 2-3 lg ulei
  • puțină untură
  • 1 lgt pastă de ardei
  • șir de la mămăligă
  • piper, sare (dacă mai este cazul)

Mod de preparare

Se ia grasimea de la rață (de curte sa fie rața), se taie bucățele de vreo 2 cm si se pun intr-o craticioara la foc potrivit. Se amestecă continuu până se topește grăsimea iar acestea innoata în untură și se fac micuțe. Se dă focul mic și se lasă să se rumenească ușor și să devină crocante. Când sunt gata, se iau de pe foc și se scot pe o farfurie cu ajutorul spumierei. 

Se curăță ceapa și se taie mai mare. Într-o cratiță se pune uleiul cu puțină untură să se încingă, apoi se adaugă ceapa. Se lasă la prăjit până se inmoaie, devine sticloasa. Se pune pasta de ardei, șirul de la mămăligă, se mai amestecă puțin, apoi se stinge focul. Se condimentează cu piper și eventual sare dacă mai este cazul (pasta de ardei fiind sărată).

Înainte de servire, se pun jumăruțele în sos, se amestecă puțin după care se servește alături de mămăligă și murături. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumăruțe de rață in sos de ceapă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de rata confiata si varza calita

Postat de AlexTeacher

Pulpa de rata confiata si varza calita

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...

Citeste continuarea

Rață înăbușită în suc de ananas

Postat de panacris

Rață înăbușită în suc de ananas

Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină  sare , cca 35...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2014, 14:21
la 25.11.2014, 14:25
la 25.11.2014, 14:28
Imi trimit sotul la tine . Este lesinat dupa asa ceva . Saptamana trecuta si-a facut jumarute din grasime de curca
la 25.11.2014, 14:42
Babi Anca multumesc!
la 25.11.2014, 14:44
Mihaela Si eu am poftit tare la asa ceva! De curca nu am mancat niciodata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking