Jumeri prajite cu mar, la multicooker

Postat de mihaelar63 in Porc
20 Ian 2021 | 5789 vizualizari
Jumeri prajite cu mar, la multicooker

 Am preparat slaninuta cu boia, la care am pus si mar, la fierbere. Este o reteta banateana. De fapt bucata de slanina cruda de porc era destinata fierberii . In ultimul moment am schimbat macazul pentru ca am poftit jumeri . Am obiceiul sa prepar jumeri exact cat se gusta si sunt proaspete 1-2 zile , nu in cantitati mari .

Ingrediente

  • 1.5 kg slanina cruda de porc -de casa
  • 3 catei usturoi-din gradina
  • 2 mere mici si acre -din livada
  • 1 ardei -din gradina
  • 1 ceapa -din gradina
  • sare

Mod de preparare

  1. Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
  2. Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
  3. Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
  4. Setez pe programul fry  timp de 30 minute .
  5.  JUmerile sunt in siguranta , nu se vor arde .Stiu ca pot sa ma ocup de alta activitate .
  6. Cand incepe sa se eliberze grasime si aceasta sa se incinga se  pregatesc legumele si merele .
  7. In ultimele 10 minute de prajire se pun merele intregi [nu se taie  sa nu se imprastie ].
  8. Ardeiul se pune intreg . Ceapa si usturoiul se pot curata de mustati si se pot pune cu coaja .
  9. AStentie usturoiul si ceapa nu se prajesc prea mult pentru ca dau gust greu si amar .
  10. La sfarsit cand jumerile sunt rumene si usor crocante se scot cu o paleta din untura si se lasa la scurs intr-o sita .
  11. Sub sita se pune un bol ca sa colecteze grasimea calda ce se scurge de pe jumeri .
  12. Se sareaza jumerile si se servesc calde sau reci cu ceapa , rosii , ardei , mustar , sau hrean .
  13. Sunt gustoase alaturi de paine proaspata !!!!
  14. Untura rezultatata ,grozav de gustoasa  , dupa racire se poate folosi unsa pe paine ca aperitiv .
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumeri prajite cu mar, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar (Reteta Video)

Postat de Ina75

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Postat de Sidy

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2021, 19:25
Bune!
la 20.01.2021, 19:26
Ioooiii, ce bunatate! Vreau si mustar langa ele!
la 20.01.2021, 19:26
la 20.01.2021, 20:06
Io mar nu vreau ca-mi provoaca foame...
la 20.01.2021, 22:45
Mirela , am cinci sortimente de mustar: iute , cu hrean , simplu , cu bobite si cu miere de albine )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking