Ingrediente
- blat:
- 100 gr.unt
- 100 gr.zahar
- 200 gr.faina
- 2 oua
- 1\2 pachet praf de copt
- umplutura:
- 5 oua
- 200 gr.unt
- 250 gr.zahar
- 1 kg branza de vaci
- 125 ml.lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 ling.coaja rasa de lamaie
- stafide
Mod de preparare
blat:
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.
Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem hartia cu aluatul in forma.
umplutura:
Untul il frecam bine cu 150 g zahar, adaugam galbenusele,branza,zaharul vanilat,laptele,coaja de lamaie,stafidele si la sfarsit,usor,amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, albusele care le-am batut bine cu 100 zahar pe care l-am facut pudra si un strop de sare.
Punem umplutura peste aluat si bagam in cuptorul incins,la foc mic cam 40-50 min,pana se intareste si la mijloc branza(daca apasam cu degetul in mijloc nu-i f moale)dupa care inchiem focul si lasam prajitura acolo inca o ora.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kasekuchen" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|