Ingrediente
- 200 gr de fidea subtire
- 1 cup zahar (125 grame)
- 250 ml apa
- 2 bucati de cardamon
- putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt,dar eu am uitat si era greu de pus dupa)
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.
Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea.
Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.
Se taie in patrate sau dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|