Ingrediente
- 1 litru de bulion de casa
- 2 linguri pasta ardei sau gogosari
- 3 linguri de zahar
- 1/2 ligurita otet
- 1 lingurita rasa boabe piper
- 1/2 lingurita boabe mustar
- 2-3 foi de dafin
- un varf de cutit de sare grunjoasa
- un praf de scortisoara
- un praf de cuisoare macinate
- un praf de ghimbir
- un praf de tarhon macinat
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- 2 ardei
- 4 ardei iuti
- 1 ceasca mica ulei
- conservant
Mod de preparare
Se toaca foarte bine ceapa, usturoiul si ardeii in robot si se pun la calit in ulei. Cand sunt caliti, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin, apoi se adauga bulionul si otetul.
Se pun pe rand condimentele si se lasa la fiert pana capata consistenta dorita. Daca vreti, pt a fi si mai fin decat e, mixati-l cu blenderul. Se adauga conservantul, se amesteca bine si se pune in borcane. Intoarceti pt 5 minute borcanele cu capacul in jos, pt sterilizare, apoi depozitati in camara.
E bun la pizza, paste, gratare, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa picant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|