Ketchup pentru paste si pizza

Postat de Ela68 in Bulion
25 Oct 2012 | 18836 vizualizari
Ketchup pentru paste si pizza

reteta mea preferata !

Ingrediente

  • 5kg rosii,
  • 2kg ardei Kapia,
  • 2 kg gogosari,
  • 2 teline potrivite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2-3 ardei iuti sau gogosari mici picanti
  • Solutia :
  • 200 ml otet de mere,
  • 250 ml ulei,
  • 2 linguri sare.
  • Condimente :
  • 3-4 foi de dafin,
  • 2 lingurite cimbru,
  • 100 gr zahar,
  • 1 lingura piper,
  • 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare )
  • 2 ardei iuti - optional

Mod de preparare

Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.

Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit dupa care se paseaza in blender.

Pasta obtinuta se adauga la sucul de rosii, moment in care vom adauga 3-4 foi de dafin, 2 lingurite cimbru, 100 gr zahar, 1 lingura piper, 2 linguri condiment "7 piperuri" ( acesta contine : ienibahar, piper iute, scortisoara, ghimbir, nucsoara, coriandru si cuisoare ). Optional, pentru cine doreste mai picant, se pot adauga si 2 ardei iuti.

De data asta, pentru un plus de aroma, eu am adaugat si o legatura de telina frunze pe care am tocat-o foarte fin. Se pot face multe combinatii, insa reteta asta imi place in mod deosebit.

Lasam la fiert maxim 30 minute, dupa care punem sosul fierbinte in sticle si ne bucuram de el toata iarna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup pentru paste si pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rosii intregi in suc propriu

Postat de eumimi

Rosii intregi in suc propriu

Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile.  Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se...

Citeste continuarea

Bulion aromat cu ardei

Postat de Pungasa_Rogue

Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 22:16
harnicuta
la 25.10.2012, 22:28
ce fain este
la 25.10.2012, 22:30
O nebunie!
la 25.10.2012, 22:36
la 25.10.2012, 23:01
super

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking