Ingrediente
- 20 Kg rosii
- 5 kg ardei kapia copt
- 10 linguri rase sare
- 5 ardei iuti
- 600 gr zahar
- 1 pachet piper macinat
- 1 lingurita cuisoare
- 1 lingurita boabe de mustar macinate
- 1 plic conservant
- 1 lingura otet de vin
Mod de preparare
Am inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs.
Rosiile le-am trecut prin separatorul de seminte, iar ardeii( iute si cel copt) i-am trecut prin robot. Am pus totul intr-un vas de 20 L, un tuci de tara dupa cum se va vedea in poza nr 1, care nu-i chiar reusita fiid realizata cu ajutorul telefonului mobil. Am pus tuciul pe pirostrie si am facut focul avand grija sa nu fie flacara mare. Am mestecat continuu. Am lasat sa fiarba pana cand cantitatea a scazut sub jumatate din cat a fost. De pe la jumatatea timpului de fierbere am inceput sa asezonez cu sare, zahar si condimente, degustand din cand in cand.
Sa va spun modul de incercare al mamei daca este facut: a pus o lingura de lemn in pozitie dreapta in mijlocul tuciului si a lasat-o libera. Cand lingura a stat in aceasi pozitie fara pic de balans a spus ca este suficient de fiert. Cand am ridicat de pe foc, am dizolvat conservantul intr-o lingura de otet si l-am amestecat in ketchup.
Am umplut imediat borcanele sterilizate in prealabil(le-am tinut cateva minute intr-o tava la cuptor cu focul aprins si fara capace) le-am pus imediat capacele si le-am dus in camara acoperindu-le cu paturi.
Am umplut 10 borcane de 800 gr si 6 borcane de 400 gr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|