Ingrediente
- 300 gr. faina
- 1 lingurita de bicarbonat
- 300 gr. alune macinate
- 300 gr. zahar
- 1 varf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua
- 200 gr.margarina sau unt (eu am preparat cu unt:) )
Pentru ornat:
- nuca macinata
- dulceata
- ciocolata menajera
- jumatati de nuci
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore.
Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile.
Se aseaza una langa cealalta pe o tava acoperita cu hartie de copt,daca nu aveti merge si unsa cu margarina.
Se adauga circa 10 -12 minute la 200° Celsius.
Apoi se scot de la cuptor, se dau prin dulceata incalzita pe aragaz, apoi se dau prin nuca macinata.Apoi se reaseaza din nou una langa cealalta pe tava.
Ciocolata se topeste intr-o craticioara pe aragaz ,apoi se orneaza deasupra,si se pun jumatati de nuca de decor.
Pofta buna!
Se pregatesc cu cateva saptamani inainte de Craciun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|