Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)

Postat de cris2711 in Dulciuri
18 Noi 2012 | 6719 vizualizari
Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)

Aceste fursecuri de Craciun le-am pregatit pentru prima data.Eu le-am facut sub forma de Cookies ca asa imi plac mai mult.Si acum hai sa trecem la scris reteta:).

Ingrediente

    • 300 gr. faina
    • 1 lingurita de bicarbonat
    • 300 gr. alune macinate
    • 300 gr. zahar
    • 1 varf de sare
    • 1 lingurita scortisoara
    • 2 oua
    • 200 gr.margarina sau unt (eu am preparat cu unt:) )
Pentru ornat:
  • nuca macinata
  • dulceata
  • ciocolata menajera
  • jumatati de nuci

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore.

Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile.

Se aseaza una langa cealalta pe o tava acoperita cu hartie de copt,daca nu aveti merge si unsa cu margarina.

Se adauga circa 10 -12 minute la 200° Celsius.

Apoi se scot de la cuptor, se dau prin dulceata incalzita pe aragaz, apoi se dau prin nuca macinata.Apoi se reaseaza din nou una langa cealalta pe tava.

Ciocolata se topeste intr-o craticioara pe aragaz ,apoi se orneaza deasupra,si se pun jumatati de nuca de decor.

Pofta buna!

Se pregatesc cu cateva saptamani inainte de Craciun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kissinger Brötchen-Fursecuri cu ciocolata si nuci:)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pateuri cu branza si urda

Postat de cristinutanicolita

Pateuri cu branza si urda

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa. Framantam pana obtinem un aluat bine legat. Aluatul il impartin in 4. Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura craiasa zapezii

Postat de sufletista

Desert prajitura craiasa zapezii

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 14:50
la 18.11.2012, 14:51
la 18.11.2012, 14:51
Bine că există şi explicaţii la reţetă şi ştiu că-s fursecuri. Că eu cu limba germană aş muri de foame
la 18.11.2012, 15:14
imi place
la 18.11.2012, 15:20
Ce prezentare frumoasa!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking