Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata

Postat de mitinita in Prajituri
5 Dec 2012 | 8423 vizualizari
Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata

Cea mai ciocolatoasa prajitura si de consistenta unui brownie adevarat.

Ingrediente

  • (unitatea de masura cup-ul ,echivalentul unei cani de 200 ml)
  • 1/2 cup faina
  • 1/2 cup cacao
  • 3/4 cup zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 2 oua
  • 1/2 cup unt,la temperatura camerei
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 150 C.

Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor.

Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie.

Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul de 10 cm fiecare.

Dam formele la cuptor si le tinem cam 30-35 de minute sau pana cand mijlocul prajiturii este stabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mere si scortisoara

Postat de RuxyRux

Tarta cu mere si scortisoara

Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Postat de aliliana

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 09:58
am zis sa dau si eu ceva la cafea...macar o data am inceput sa vorbesc ca Gaby
la 05.12.2012, 10:02
PREZEEEEEEEEEENT
la 05.12.2012, 10:05
am sosit si eu si mi-am adus si
la 05.12.2012, 10:06
nu-i bai ca ai inceput, doar sa n-o tii tot asa!
la 05.12.2012, 10:17

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking