Ingrediente
- maruntaiele de la un miel (ficat, plamani, inima, rinichi) spalate bine si puse la scurs
- intestinele de la un miel la fel spalate si pregatite
- prapurul de la miel spalat si lasat la scurs
- 4 catei usturoi
- 3 linguri cimbru
- 2 linguri rozmarin
- 2 linguri oregano
- 3 lamai (coaja si sucul)
- sare si piper dupa gust
- 2 bete frigarui
Mod de preparare
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm
Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.
Saram si piperam.
Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi.
Pe betele de la frigarui punem carnea alternativ.
Infasuram cu o jumatate din prapur in asa fel incat sa cuprinda toata carnea.
Legam intestinul la un capat, apoi il trecem de a lungul peste prapur, apoi inca o data, si apoi incepem sa infasuram, in cruce, mai apoi mai des. Fixati capatul si lasati-l deoparte pana terminati si cealalta frigaruie.
Trebuie sa obtineti frigaruia de carne in forma de cocon.
Pregatiti jarul si intoarceti carnea pana este gata.
Se serveste imediat.
Se orneaza cu ceapa taiata rondele si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|