Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

Postat de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri
25 Iun 2013 | 7383 vizualizari
Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

Ingrediente

  • 700 g zucchini sau dovlecei
  • 150 g feta
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 frunze mentă
  • 1 linguriță ouzo (opțional)
  • 2 ouă bătute
  • făină integrală sau pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit în cazul în care se prăjesc sau 2-3 linguri ulei de măsline în cazul în care se dau la cuptor

Mod de preparare

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :( Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet. Condimentăm cu sare și piper.

Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet. În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins. Eu am preferat varianta mai ușoară. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.

Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu urda si spanac

Postat de Irina

Placinta cu urda si spanac

Am pregatit intai foile de placinta:am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am pus cinci foi. Am pregatit compozitia pentru placinta: am amestecat...

Citeste continuarea

Snitele de soia la cuptor

Postat de privatelaura

Snitele de soia la cuptor

Feliile de soia le punem la fiert in apa, cu putina sare si 2 lg ulei masline. Se fierb cam 15-20 min. Dupa ce s-au fiert, le scoatem si le lasam la scurs. intr-un castron, batem cele doua oua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 08:07
la 25.06.2013, 08:41
Foarte bune
la 25.06.2013, 08:42
excelente
la 25.06.2013, 08:55
delicioasa
la 25.06.2013, 09:26
Bune , usoare si sanatoase

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking