Kumpir

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2009 | 26444 vizualizari
Kumpir

Este un fel de mancare turceasca, un cartof copt cu diverse umpluturi. Combina ce-ti place si prepara rapid! Eu am facut kumpir cu ton si kumpir cu sunca.

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • o lingura cu unt
  • sare
  • 1 cutie de ton bucati
  • 4 felii de sunca de praga
  • 1 cutie porumb dulce
  • 3 castraveti murati
  • 1 cutie ciuperci
  • cascaval ras

Mod de preparare

Avem nevoie de cativa cartofi mai mari, spalam bine coaja, o uscam cu un prosopel de hartie, apoi invelim cartofii in folie de aluminiu si ii punem in cuptorul incins, la foc potrivit. Trebuie lasati cam o ora, ii verificam cu furculita, daca intra usor in ei inseamna ca s-au copt.

Scoatem tava cu cartofi, desfacem staniolul si taiem cartofii pe jumate, dar nu de tot. Apoi zdrobim miezul cu furculita si il amestecam cu un cubulet de unt si sare.

Ii umplem dupa plac si presaram cascaval desupra.

Dupa ce am ras cascavalul nu mai acoperim cu folie si ii punem iar in cuptor pentru 5 minute, cat sa se topeasca si sa se rumeneasca foarte putin cascavalul. Se servesc fierbinti cu smantana desupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kumpir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kumpir- Cartof umplut

Postat de Satisfyyourcravings

Kumpir- Cartof umplut

Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2010, 15:42
seaman foarte mult cu pizza
la 10.10.2010, 13:52
Seamana la toppinguri, dar gustul e diferit, mai ales daca pui si smantana deasupra
la 11.11.2010, 12:40
Eu am avut fericirea sa locuiesc in Istanbul o perioada buna,datorita serviciului iubitului meu,si ador bucataria turceasca.O sa revin si cu niste retete ,asa cum le-ar face o bunica turcoaica,fiindca am avut o multime de bunici iubitoare in jur,de m-au invatat toate secretele acestei atat de bogate bucatarii. Iar adaptarea romanesca a Kumpir-uli arata delicios,draga Oana ! te-ar angaja cu ochii inchisi un Kumpirci e de-ajuns ca sunca sa fie de pui Mi-ai facut o poftaaa..saptamana asta fac si eu cu siguranta ! ai 5000 de furculite !
la 11.11.2010, 12:51
ce bun tre' sa fie!
la 11.11.2010, 20:59

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking