Kus kus

Postat de Giana in Aperitive / Garnituri
5 Oct 2013 | 5301 vizualizari
Kus kus

Kus kus sunt paste fainoase preparate din faina de grau. Inainte kus kus era preparat folosind o copaie din lemn in care se punea faina, apoi era umezita si prin frecare se obtineau granule de foarte mici dimensiuni. Peste acestea se presara gris pentru a ramane separate unele de altele. Kus kus-ul astfel obtinut era uscat la soare si se putea pastra cateva luni.

Ingrediente

  • o cana de kus kus
  • doua cani cu supa de carne (sau apa)
  • o lingura de ulei
  • doua lingurite unt
  • sare si vegeta dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie, dupa care se adauga si restul de cantitate de kus kus. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mare. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca dam focul la mic si adaugam condimentele apoi punem capacul.
Se fierbe pana scade apa si kus kus‑ul s‑a înmuiat.
Cand este gata, se adauga cele doua lingurite de unt, si se acopera cratita cu un prosop timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kus kus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Trandafiri din aluat cu carne

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat cu carne

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...

Citeste continuarea

Oua umplute cu pate si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Oua umplute cu pate si ciuperci

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala. Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2013, 12:59
Bun tare, imi place!
la 05.10.2013, 13:15
bun rau
la 05.10.2013, 13:39
la 05.10.2013, 13:40
Fetelor poftiti la masa, o portie de cus cus si un pahar de compot de corcoduse. Asta e pranzul meu
la 05.10.2013, 13:41

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking