“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
13 Feb 2012 | 3729 vizualizari
“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Ingrediente

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • pasta de ardei iute( hot sauce) dupa gust  
  • paine arabeasca “markouk”  
  • mini lipii arabesti  
  • frunza de patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos. Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la  frigider. Se pune labaneh intr-un bol. Se adauga 1-2 linguri de pasta de ardei iute( dupa preferinta) si se omogenizeaza bine.

Se decoreaza cu frunza de patrunjel. Se serveste cu paine “markouk” sau cu mini lipii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Quiche cu bacon

Postat de ianculubita

Quiche cu bacon

Forma de tarta o capitonam cu aluat si o lasam deoparte; baconul taiat marunt il rumenim in ulei impreuna cu ceapa julien si dovlecelul rondele subtiri; rasturnam in forma,nivelam...

Citeste continuarea

Pate de ficat de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Pate de ficat de iepure

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala. Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2012, 18:32
interesanta reteta
la 13.02.2012, 19:13
ce faine's lipiile alea mici
la 13.02.2012, 19:48
la 13.02.2012, 19:49
bun cred ca-i bun
la 13.02.2012, 20:14
tare bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking