Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de Ksenya in Oaie
6 Sep 2020 | 3415 vizualizari
Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Un fel principal indian foarte consistent. O explozie de condimente, aromat si bine echilibrat. Un preparat de sfarsit de saptamana. Va indemn sa incercati.

Ingrediente

  • 1 .200 kg pulpa de berbecut taiata bucati potrivite
  • 1 ceapa mare tocata grosier
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • 2 rosii mari (400g) tocate grosier
  • O lingura rasa de ghimbir dat prin razatoare
  • O lingura suc de lamaie
  • O lingurita boia de ardei dulce
  • O jumatate lingurita turmenic
  • O jumatate lingurita piper macinat
  • 2 linguri ulei
  • O jumatate cana iaurt
  • 2-3 linguri smantana de gatit
  • 10-15 g ghee
  • Un ardei verde iute taiat julienne
  • O lingurita rasa chimen macinat
  • O lingurita rasa gram masala
  • O jumatate lingurita menta uscata
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit : Frunze coriandru (optional)

Mod de preparare

 

Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul  si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.

 Intr-o tigaie incapatoare  adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine uleiul, adaugam continutul din oala (respectati instructiunile de manevrare a oalei sub presiune ). 

Amestecam si lasam 10 min la foc mic  pana scade un pic continutul din tigaie.

 Adaugam iaurtul, amestecam bine asteptam 2-3 minute, adaugam piperul si smantana, amestecam si asteptam inca 2 -3 minute.

 La sfarsit adaugam menta, garam masala si gheea impreuna cu ardeiul iute.

 Amestecam de cateva ori si oprim flacara.

 La sfarsit presaram cu frunze de coriandru daca va place.

 Se serveste imediat alaturi de lipii si orez.

 Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb Kadai- berbecut in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2020, 15:18
la 06.09.2020, 20:58
Am făcut, am mancat și-mi place. Doar că nu prea des
la 06.09.2020, 22:39
la 07.09.2020, 08:59
Interesant!
la 07.09.2020, 10:06
Cred ca e delicios!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking