Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Postat de Ksenya in Oaie
6 Sep 2020 | 3434 vizualizari
Lamb Kadai- berbecut in stil indian

Un fel principal indian foarte consistent. O explozie de condimente, aromat si bine echilibrat. Un preparat de sfarsit de saptamana. Va indemn sa incercati.

Ingrediente

  • 1 .200 kg pulpa de berbecut taiata bucati potrivite
  • 1 ceapa mare tocata grosier
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • 2 rosii mari (400g) tocate grosier
  • O lingura rasa de ghimbir dat prin razatoare
  • O lingura suc de lamaie
  • O lingurita boia de ardei dulce
  • O jumatate lingurita turmenic
  • O jumatate lingurita piper macinat
  • 2 linguri ulei
  • O jumatate cana iaurt
  • 2-3 linguri smantana de gatit
  • 10-15 g ghee
  • Un ardei verde iute taiat julienne
  • O lingurita rasa chimen macinat
  • O lingurita rasa gram masala
  • O jumatate lingurita menta uscata
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit : Frunze coriandru (optional)

Mod de preparare

 

Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul  si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.

 Intr-o tigaie incapatoare  adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine uleiul, adaugam continutul din oala (respectati instructiunile de manevrare a oalei sub presiune ). 

Amestecam si lasam 10 min la foc mic  pana scade un pic continutul din tigaie.

 Adaugam iaurtul, amestecam bine asteptam 2-3 minute, adaugam piperul si smantana, amestecam si asteptam inca 2 -3 minute.

 La sfarsit adaugam menta, garam masala si gheea impreuna cu ardeiul iute.

 Amestecam de cateva ori si oprim flacara.

 La sfarsit presaram cu frunze de coriandru daca va place.

 Se serveste imediat alaturi de lipii si orez.

 Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb Kadai- berbecut in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Postat de simona72

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...

Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2020, 15:18
la 06.09.2020, 20:58
Am făcut, am mancat și-mi place. Doar că nu prea des
la 06.09.2020, 22:39
la 07.09.2020, 08:59
Interesant!
la 07.09.2020, 10:06
Cred ca e delicios!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking