Ingrediente
- lamele de calamar cca 300 g,
- unt cca. 50 g,
- vin alb demisec cca 200 ml,
- amidon alimentar cca 2 linguri,
- smântână de gătit cca. 3 linguri,
- verdețuri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în smântână și cca. 4 linguri de apă rece, se adaugă peste calamar, se lasă la gătit acoperit cca. 4-5 minute, se asezonează de sare, piper și verdețuri, se ma lasă la gătit cca. 5 minute, la foc moale.
Se servește imediat, simplu sau alături de garnitură din orez.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamele de calamar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|