Lamele de calamari pane

Postat de alinutza1983 in Peste
17 Apr 2011 | 17354 vizualizari
Lamele de calamari pane

De Florii se manaca peste ( sau pee-aproape!!! ); iubitul meu nu mananca peste nici sa il pici cu ceara, insa nu face figuri cand vine vorba de calamari, creveti si alte lighioane de genul asta :)...asa ca ieri m-a rugat frumos sa ii cumpar si lui niste calamari:)..

Ingrediente

  • 250 gr lamele calamari ( sau inele)
  • 250 gr faina
  • 1 pahar bere
  • 1 ou
  • lamaie (pentru asezonare)
  • sare 1 lingurita
  • sos de soia,
  • 1 lingurita paste de ardei iute
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici;

2. Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat.

.3. Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat ( de la bere), de aceea aceasta se incorporeaza catre final.

4. Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina ( trebuie sa fie bine acoperite) , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos ( la foc mediu- caci in caz contrar riscam sa ne trezim ca vor fi crude ).

5 .Procedam asa pana terminam toata cantitatea de calamar; lamelele prajite se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se pun pe o farfurie alaturi cu bucati de lamaie - pentru asezonare sau chiar cu un sos de usturoi.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamele de calamari pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Calamari umpluti

Postat de RuxyRux

Calamari umpluti

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun...

Citeste continuarea

Tocana de peste cu dovlecel

Postat de Ksenya

Tocana de peste cu dovlecel

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 13:48
vreau si euuuuuuuu
la 17.04.2011, 13:50
la 17.04.2011, 13:51
la 17.04.2011, 13:54
Yam yam yaaaam
la 17.04.2011, 19:45

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking