Langos

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2015 | 14024 vizualizari
Langos

Imi plac langosele cu branza si smantana , dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba. Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald . Langosele sunt bune cu branza si smantana , cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .

Ingrediente

  • 0.5 litri lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina  .

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana  si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem , crema de ciocolata .

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Langos cu branza, chimen si marar

Postat de Patricia_Iordache_79

Langos cu branza, chimen si marar

Cum preparam coca: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o...

Citeste continuarea

Langos cu cascaval sau zahar pudra

Postat de timea

Langos cu cascaval sau zahar pudra

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2015, 13:16
la 27.01.2015, 13:20
wow....ce asi mai manca si eu unul.....mmm
la 27.01.2015, 13:23
Cat imi place
la 27.01.2015, 13:31
bune rau
la 27.01.2015, 13:46
imi plac!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking