Langos cu cascaval sau zahar pudra

Postat de timea in Piine
10 Noi 2012 | 7281 vizualizari
Langos cu cascaval sau zahar pudra

Nu cred ca e cineva care refuza un langos cald. Am dreptate sau nu? Eu cel putin nu refuz niciodata, mai ales ca imi aduce aminte de o copilarie fericita si fara griji. Langa o cana de lapte sau cacao cu lapte mi se pare un mic dejun sau o cina ideala.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 140 ml apa calda
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.

Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.

Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.

Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.

Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu cascaval sau zahar pudra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu masline si mozzarella

Postat de AdrianUdrea

Paine cu masline si mozzarella

Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura la mijlocul ei unde se pun drojdia si zaharul. Se adauga putina apa calduta peste drojdie si zahar si se amesteca pana acestea se lichefiaza,...

Citeste continuarea

Cornuri cu susan (de post)

Postat de katty

Cornuri cu susan (de post)

  Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2012, 22:35
mi-am facut si eu. mi-am facut pofta . si-am facut si chec, si ciorba de curcan a la grec, ardei umpluti si tocanita cu legume si carne de vita si curat si baie puilor si culmea! ca mai mult am stat la pc ))))
la 10.11.2012, 22:35
Unul cu cascaval si unul cu zahar vreau
la 10.11.2012, 22:35
Gaby si mai poti????Esti cea mai cea mama si sotie
la 10.11.2012, 22:36
phoai....ce harnica ai fost eu am trebaluit doar prin bucatarie azi...si ciorba tot nu am
la 10.11.2012, 22:36
Rocsi cu mare drag

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking