Ingrediente
- 2 l lapte
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- coaja de la o portocala sau esenta de vanilie
Mod de preparare
Laptele se pune intr-o oala la fiert.
Albusurile se bat spuma tare.
Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte.
Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5 oua impreuna cu zaharul si le amestecam bine. Coaja de portocala se razuieste si se adauga peste galbenusuri.
Galbenusurile se adauga peste lapte si se mai lasa un minut amestecand in continuu
La sfarsit adaugam "galustele" din albusuri inapoi in lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|