Lapte de pasare

Postat de marieta in Dulciuri
29 Aug 2011 | 4901 vizualizari
Lapte de pasare

mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 1,1/2 litru de lapte de la tara,
  • 4 oua proaspete,
  • esenta de vanilie,
  • 8 linguri fructoza,
  • 1 lingura faina alba.

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se da focul incet si se pun cu lingura galuste de albus si se lasa sa fiarba putin, apoi se intorc. Se lasa 2 minute sa fiarba si pe cealalta parte, apoi se scot cu spumiera intr-o farfurie.

Separat se freaca galbenusurile cu faina si fructoza. Se pune cate putin lapte fierbinte si se amesteca cu telul repede, apoi se pune pe foc mic amestecandu-se mereu. Cand a clocotit se pune vanilia, apoi galustele de albus si se lasa la racit.

Se servesc cu putina dulceata deasupra sau cu ciocolata rasa. Rece de la frigider este minunat!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de Ksenya

Desert tort expres Lapte de pasare

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol...

Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de simona72

Lapte de pasare

Punem zaharul brut la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, crestata pe jumatate si scoase semintele din ea si puse in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Cand laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2011, 21:56
prima servita
la 29.08.2011, 22:29
foarte bun
la 30.08.2011, 08:07
si mi eimi place..cu clatite
la 30.08.2011, 09:08

N-am mai mancat lapte de pasare de-o suta de ani ...
la 30.08.2011, 12:37

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking