Ingrediente
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr pentru albuşuri
- 5 linguri zahăr pentru lapte
- 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.
Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.
După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,, de spumă, în laptele care fierbe încet se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr. Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul d epe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.
Desertul se serveşte rece.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|