Ingrediente
- 5 ouă
- 1 l lapte
- 3-4 plicuri zahăr vanilat
- 10 linguri zahăr
- 2 linguri amidon alimentar
- frişcă pentru decor
Mod de preparare
Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.
Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.
Claaar că n-am avut răbdare sa-l las la frigider. E un desert foarte fin şi rapid ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (146)
|