Ingrediente
- Sos bolognez:
- 1 ceapa tocata marunt
- 50 ml ulei de masline
- 600 gr carne vita cu porc
- 100 ml vin alb
- 2 lingurite pasta tomate
- 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
- sare, piper
- Foi de lasagne :
- aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
- 125 gr mozarelle,
- 100 gr parmezan razuit
- 300 gr smantana min 20% grasime
Mod de preparare
Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate
Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper. Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.
Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri. O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|