Lasagna

Postat de nico15 in Lasagna
22 Mai 2017 | 2748 vizualizari
Lasagna

In Costa Rica, in topul preferintelor culinare, se gasesc 4 dish-uri cum ar fi, Lasagna, Pastel con pollo / pui, Arooz con pollo sau cu creveti, iar dulcele traditional este Tres Leches. Promit sa revin si cu celalalte retete. Colonia de italieni care este destul de numeroasa in Costa Rica a impus aceasta reteta

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 600 gr de carne de vita
  • 250 gr rosii pasate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 tija de apio
  • 1 pachet foi lasagna cu ou
  • 6 felii de bacon neafumat
  • 140 g ciuperci 
  • Cimbru
  • 1 pahar mare vin rosu 
  • 2 foi de dafin
  • Ierburi aromatice
  • 100 g de ciuperci optional
  • Sos Bechamel:
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 4oo ml lapte
  • 1 fr dafin
  • nucsoara
  • 200 gr mozarella
  • 100 gr parmesan

Mod de preparare

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam morcovul, ardeiul (cubulete) si fr de dafin.

Le lasam se intrepatrunda bine, dupa care adaugam carnea de vita, o lasi pana se rumeneste si isi va schimba culoarea, dupa aceea adaugi vinul, lasam sa se evapore alcoolul si sa scada. Cand observi ca a scazut substantial, adaugi rosiile si telina. Eu am adaugat si cateva ciuperci, aceasta este varianta mea, deoarece eu prefer ciupercile. Asezonam cu sare, piper, ierburi aromatice si lasam sa se desfaca bine carnea. Dupa aceea, adaugam pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ o ora. Cand mai sunt 10 minute, ne putem apuca de sosul béchamel, punem untul care este la temperatura camerei in cratita, iar cand acesta s-a topit, adaugam faina cernuta, aceasta nu va trebui sa isi schimbe culoarea, ci va trebui sa fie doar un pic gatita. Dupa aceea, adaugam treptat laptele si vom fi atenti sa nu se produca aglomerari (cocoloase). Adaugam fr. de dafin, sare si nucsoara rasa si continuam sa amestecam sa nu se prinda. Acesta este gata, cand s-a ingrosat, atunci putem sa il luam de pe foc si il lasam in asteptare. 

Pregatim un vas pe Yena, eu am avut 28/20 cm, ungem cu unt. Cand sosul nostru (cel cu pasta de tomate) s-a racit putin, incepem aranjarea preparatului, dupa cum urmeaza, un strat de sos rosu cel in care este si carnea, punem foile de lasagna (acestea nu trebuiesc fierte in prealabil), punem sosul béchamel peste, adaugam parmesan ras, urmeaza al doilea strat de sos rosu, lasagna, bechamel si parmesan deasupra, alt strat de paste si repetam pana terminam ingredientele, punem ultimul strat de paste si deasupra, restul de sos béchamel, intindem bine si punem mozzarella si parmezanul ramas, pentru a se gratina frumos la cuptor. Dam la cuptor, la temperatura de 180 de grade C, pentru 45-60 de minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 15:47
Bună lasagna ai făcut!
la 22.05.2017, 16:15
buna buna
la 22.05.2017, 16:25
Buna!
la 22.05.2017, 18:12
la 22.05.2017, 18:53
Tare buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking