Lasagna cu carne de vita

Postat de ela in Lasagna
28 Feb 2012 | 6144 vizualizari
Lasagna cu carne de vita

este tare buna desi aspectul lasa de dorit,am fiert foile de lasagna inainte sa fie gata carnea si s-au cam ondulat cand au devenit reci :(((...

Ingrediente

  • 12foi lasagna
  • 900gr muschiulet de vitel
  • 1ardei capia
  • 1fir praz(sau o ceapa alba)
  • 5catei usturoi
  • 1ou
  • 500ml bulion de casa
  • 300gr cascaval
  • oregano
  • maghiran
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • unt pt tapetat tava
  • 50gr parmezan

Mod de preparare

Taiem prazul rondele,usturoiul il curatam si il tocam si punem la calit in putin ulei,cateva clipe.

Carnea,ardeiul curatat si taiat mai mic,le  punem cu sare si piper in robotul de bucatarie si  macinam.Adaugam carnea peste ceapa si usturoi,lasam pe foc cateva minute pana se schimba culoarea,apoi adaugam putina apa,punem condimente cate jumatate de lingurita de maghiran,oregano,cimbru si busuioc si amestecam bine.Lasam pe foc pana se inmoaie carnea,completand cu cate putina apa daca scade zeama prea mult.Spre sfarsit adaugam 150ml bulion si mai lasam sa scada putin.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin apoi adaugam oul in compozitie si omogenizam bine.

Intre timp fierbem foile de lasagna in apa cu sare si le intindem pe o suprafata plana una langa alta,sa nu se lipeasca intre ele.

Sosul de rosii ramas il condimentam cu putine condimente(busuioc,oregano,maghiran si cimbru).

Cascavalul il taiem felii subtiri.

Ungem un vas termorezistent cu unt in care punem un strat de foi de lasagna,le ungem cu sosul de rosii condimentat,punem un strat de carne,unul de cascaval felii si repetam operatia pana terminam ingredientele si deasupra avem foile de lasagna unse cu sos de rosii.Dam la cuptor aproximativ 50minute,scoatem si presaram parmezan ras si mai dam la cuptor 10minute.Lasam sa se racoreasca putin inainte de a taia.E buna atat calda cat si rece,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna duo - pui si vita

Postat de Constelatialeu

Lasagna duo - pui si vita

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...

Citeste continuarea

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 28.02.2012, 20:30
arata bine,vreau si eu o portie
la 28.02.2012, 20:34
Azi am mancat Tortellini Buongustaio,tot asa de bune ca si lasagna facuta de tine
la 28.02.2012, 20:35
buna
la 28.02.2012, 20:36
Facute de Enza,o italianca draga mie
la 28.02.2012, 20:37
azi nu mai pot,dar maine pap tot ce imi dai

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking