Ingrediente
Pentru umplutura:
- 100g ceapa
- 20g usturoi
- o legatura de patrunjel
- 250g carne tocata de vita
- 350g cascavalHochland ras
- 20g faina
- 1 ou
- 50g pesmet
- 250g smantana
- sos de rosii
- 5 linguri de unt
- 1,5l lapte
Mod de preparare
Se rumeneste ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare ,piper si se fierbe 15 minute amestecand continuu.
Cand se raceste se adauga cascavalul ras si patrunjelul tocat.
Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte.(se topeste untul, se adauga faina , se caleste 2 minute apoi se ia de pe foc si se adauga laptele rece, putin cate putin amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. se pune iar pe foc si se fierbe pana la ingrosare apoi se opreste focul)
Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rand de foi lasagna oparite, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smantana si sos de rosii si cascaval ras, apoi un alt rand de foi si tot asa.
La sfarsit se pune bechamel un strat mai gros. Insa nu am regasit nicaieri oul si pesmetul, asa ca eu am batut oul la care am adaugat pesmetul si l-am pus deasupra .
Se coace la cuptor 30-40 minunte pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|