Ingrediente
- 9 foi de lasagna
- 3 ouă
- 500 grame de brânză de burduf
- 6 cartofi roz, mari
- 6-8 linguri de lapte
- Pentru sos:
- 3 ouă
- 200 ml de smântână
- sare
- piper
- Pentru servit:
- smântână (iaurt)
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici).
Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează ușor compoziția.
Într-un vas termorezistent se pun 3 foi de lasagna, se stropesc cu 3-4 linguri de lapte și se adaugă o jumătate din cantitatea de compoziție.
Se acoperă cu alte 3 foi de lasagna, care se stropesc, de asemenea, cu 3-4 linguri de lapte, după care se pune și restul de compoziție.
Se acoperă totul cu ultimele 3 foi de lasagna și se toarnă deasupra sosul format din: 200 ml de smântână, 3 ouă, sare și piper, având grijă să se acopere toată suprafața și să pătrundă uniform peste tot.
Se acoperă vasul cu capacul (sau cu o folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După acest interval de timp, se îndepărtează capacul și se mai lasă vasul în cuptor, cât timp preparatul se rumenește frumos și mai scade puțin sosul (cam 10-15 minute).
Preparatul se servește cald, cu smântână sau iaurt, eventual. Dacă se răcește, se poate încălzi la cuptorul cu microunde și va fi la fel de bun, ca atunci când a fost proaspăt scos din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu cartofi si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|