Ingrediente
- 1 pachet cu foi de lasagna
- 500 gr ciuperci proaspete
- 1 kg piept de pui tocat
- 1 morcov
- 1 ardei capia rosu
- 1 ceapa alba (uscata)
- 250 ml suc de rosii
- 400 gr branza de oi
- 300 gr cascaval
- 6 oua mari
- un praf de nucsoara
- 500 ml smantana (20% grasime)
- sare si piper dupa gust
- cateva frunze de busuioc verde
Mod de preparare
Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia.
Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cand carnea este patrunsa, presaram busuiocul si coloram cu suc de rosii, continuand fierberea pentru aproximativ 10 minute.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam uniform foi de lasagna.
Peste acestea, adaugam o parte din sosul alb pregatit in prealabil (ouale se amesteca cu smantana, pana la omogenizarea completa; se condimenteaza dupa gust cu sare si nucsoara).
Se presara apoi un strat generos de branza de oi si cascaval ras.
Se adauga ciupercile si carnea in sos de rosii si se continua cu cate un strat de foi de lasagna, branza si cascaval, sos alb.
Se coace lasagna pentru aproximativ 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade C.
Dupa coacere, se presara cascaval. Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|