Lasagna cu peste

Postat de adnia in Lasagna
15 Sep 2013 | 6037 vizualizari
Lasagna cu peste

Micul meu Garfield e topit dupa lasagna si mereu ma tot roaga sa-i pregatesc asa ceva, ba chiar uneori are placerea de a sta langa mine in bucatarie, sa-mi dea "o manuta de ajutor", cum zice el:) Placerea lui cea mai mare este sa pregatim impreuna foile de lasagna, dar rareori are rabdare sa le aplatizeze el pe toate cu ajutorul masinii de facut paste. Insa ce e cert este faptul ca pazeste cuptorul ca un Cerber si, pana nu vede ca e gata, nu pleaca de acolo! Din fericire pentru mine, nu a fost in bucatarie la momentul oportun (a se citi pregatirea sosului Bolognese), asa ca l-am putut pacali cumva si sa-i strecor in mancare si peste, pe care nu-l accepta deloc in mod constient:))

Ingrediente

Ingrediente Pentru foi:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1/2 lingurita sare
  • faina, cat cuprinde

Pentru sosul Bechamel:

  • 1 cub unt
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri faina alba (sau 2 linguri amidon)
  • 1 lingurita sare

Pentru sosul Bolognese (rosu)

  • 350 g file peste proaspat, sau decongelat (cod, salau, etc.)
  • 3 rosii mari coapte bine
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 palarii ciuperci
  • sare, piper,
  • verdeturi uscate, dupa gust
  • cateva boabe coriandru
  • cateva boabe ienibahar

Alte ingrediente:

  • cascaval ras,
  • dupa preferinta un cub de unt, pentru uns tava
  • 1 fir busuioc,
  • pentru decor 2-3 linguri suc de rosii

Mod de preparare

 

Mod de preparare:

In primul rand se incepe cu prepararea sosului rosu: se spala fileurile de peste, se taie cuburi si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente pentru acest sos. Se obtine o pasta, care se fierbe pe foc cca 15 minute. Se racoreste si se potriveste de sare, daca mai e cazul.

Sosul Bechamel se prepara astfel: intr-o cratita incapatoare se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine, pana se obtin mici cocoloase. Se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca bine de tot cu telul (pe foc), pana nu mai raman cocoloase de faina. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot laptele si se fierbe pe foc mic, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se potriveste de sare si piper, apoi se pastreaza la cald (pe baie de aburi). Foile de lasagna se prepara astfel: din toate ingredientele se framanta un aluat tare (in acest scop se poate folosi robotul, sau masina de paine), care se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Apoi se imparte in 8 bucati, care se trec prin rolele masinii de facut paste, pana ajung la grosimea dorita. daca nu aveti o astfel de masina, intindeti cu sucitorul cateva foi mai mari, pe care le portionati apoi cu cutitul.

Montarea se face astfel: se unge o tava de jena cu unt, se toarna sos de rosii, apoi se aseaza primul strat de foi proaspete de lasagna. Peste acestea se pune sos rosu, sos Bechamel si cascaval ras. Urmeaza un nou strat de foi, sos rosu, sos alb, cascaval..etc. Ultimul strat de lasagna adaugat in tava se glazureaza cu sos alb din belsug si cascaval ras.  Se introduce lasagna in cuptorul preincalzit si se lasa la copt aprox. 30 minute la foc mic, sau pana cand foile se ridica usor, iar la mana se simt putin elastice.

Se lasa la racorit, se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lasagna cu carne de curcan

Postat de Irina

Lasagna cu carne de curcan

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de...

Citeste continuarea

Lasagna duo - pui si vita

Postat de Constelatialeu

Lasagna duo - pui si vita

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2013, 21:53
Grozava lasagna ta!
la 15.09.2013, 21:54
Buna trebuie sa fie cu peste!
la 15.09.2013, 22:01
la 15.09.2013, 22:04
la 15.09.2013, 22:13
Minunata!!! Si noua ne place mult Lasagna si o pregatesc in diferite feluri, chiar si cu peste!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking