Lasagne cu vinete si dovlecei

Postat de Alina26 in Dulciuri
5 Noi 2014 | 8532 vizualizari
Lasagne cu vinete si dovlecei

Una din rețetele cele mai reușite si cea mai gustoasa!!!Adevarul e ca e foarte mult de treabă dar merita tot efortul.Sper sa va placa.Va recomand cu drag.

Ingrediente

  • Sos Bechamel:
  • 60g unt
  • 2 lg ulei de măsline
  • 6-8 lg făină
  • 1l Lapte fierbinte
  • 1/2 lingurita de nucșoară
  • Sos de rosii:
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 1 vanata mare
  • 3 dovlecei mari
  • 500g pasta uscata penttu lasagne
  • 100g parmezan ras
  • 2 mozzarelle
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare

1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.

2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si vinete.Le asezam pe servetele si le presaram cu putina sare.

Sos Bechamel :

Punem untul la topit cu uleiul.

Adaugam faina in ploaie si cu un tel amestecam.

Adaugam incet laptele fierbinte continuând să amestecam.

Adaugam putina sare si nucșoară si lasam sa fiarba15-20 de minute, amestecand din când în când. 

Sosul de roșii:

Punem ceapa si usturoiul taiat mărunt la calit in putin ulei de măsline. 

Adaugam sosul de roșii, busuioc,oregano, sare, piper și lasam sa fiarba 10-15 minute.

Asamblare :

Intr-o tavă intindem putin sos de roșii și sos Bechamel, apoi foile de lasagne (pe care eu le-am fiert in apa cu sare), punem felii de vinete, sos de roșii si mozzarella taiata cubulete, si presaram parmezan ras. 

Continuam cu pasta de lasagne, lunem dovlecei, sos de roșii și sos Bechamel, mozzarella si parmezan ras.(trebui sa fie un strat de vinere un strat de dovlecei ). 

Continuati pana ultinul strat trebuie sa ramana felii de vinete și dovlecei, putina bechamela , sos de roșii, parmezan ras si mozzarella. 

Dam tava la cuptorul încins la 180° timp de 30-40 de minute pana se rumenește. 

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Desert cornulete de zapada

Postat de sufletista

Desert cornulete de zapada

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2014, 13:10
imi place la nebunie
la 05.11.2014, 13:14
Mulțumesc mult! !!
la 05.11.2014, 13:20
Foarte bună, îmi place!
la 05.11.2014, 13:22
Imi place combinatia
la 05.11.2014, 13:26

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking