Ingrediente
- 6 cartofi maricei
- 3 oua
- 1 ceapa mica
- 4, 5 linguri faina
- sare, piper
- ulei pt prajit
- pt servire: puree de mere, smantana, iaurt,gem, compot
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot.
Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se adauga ouale, sarea, piperul(eu pun destul de mult piper, 1 lingurita plina), ceapa tocata foarte fin, faina.Se amesteca compozitia cu mana, sa nu iasa foarte groasa.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins(eu folosesc de floarea soarelui) si cu o lingura se aseaza chiftelutele in tigaie, se aplatizeaza putin cu lingura, se prajesc pe o parte si pe alta bine.
Se scot pe o hartie de bucatarie.
Acum urmeaza partea frumoasa, se consuma cu iaurt, smantana, gem sau compot (puree) de mere.
Eu am mancat repede una calda cu iaurt, puree de mere si gem de coacaze ca in poza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Latkes sau Gogosele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|