Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Postat de Antonia_Mindru in Dulciuri
4 Iun 2015 | 4459 vizualizari
Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Dupa o lunga perioada in care nu am mai postat nimic, m-am gandit azi sa fac celebra prajitura Lava cake, sau vulcanul de ciocolata. Foarte simpla si rapida, e un desert elegant, si numai bun pentru o masa la care vreti sa ii dati gata pe invitati.

Ingrediente

  • 120 grame unt
  • 50 grame faina
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 120 grame zahar pudra
  • 150 de grame ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru inceput se pune o  oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi se adauga zaharul, si un praf de sare si se omogenizeaza. La urma se adauga faina si se amesteca pana aceasta se incorporeaza. Aluatul trebuie sa fie gros, dar usor lichid. Formele se ung cu unt si se pune aluat cam 2/3 din forma. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Se dau la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se pun intoarse pe o farfurie, prajitura o sa iasa din forma pe farfurie, se poate pudra cu zahar pudra, se poate servi cu fructe proaspete(zmeura, sau capsuni, cirese) sau cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake (Vulcan de ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Lava Cake

Postat de oanapl

Desert Lava Cake

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat...

Citeste continuarea

Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20

Desert Petit Gateau

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte.  Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2015, 13:14
la 04.06.2015, 13:36
la 04.06.2015, 13:50
la 04.06.2015, 13:59
Chiar bun
la 04.06.2015, 18:07

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking