Ingrediente
- 120 grame unt
- 50 grame faina
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 120 grame zahar pudra
- 150 de grame ciocolata amaruie
Mod de preparare
Pentru inceput se pune o oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi se adauga zaharul, si un praf de sare si se omogenizeaza. La urma se adauga faina si se amesteca pana aceasta se incorporeaza. Aluatul trebuie sa fie gros, dar usor lichid. Formele se ung cu unt si se pune aluat cam 2/3 din forma. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Se dau la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se pun intoarse pe o farfurie, prajitura o sa iasa din forma pe farfurie, se poate pudra cu zahar pudra, se poate servi cu fructe proaspete(zmeura, sau capsuni, cirese) sau cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake (Vulcan de ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|