Ingrediente
-
- 3 oua
- 400 g ciocolata neagra
- 200 g unt
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina.
Mod de preparare
- Punem intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.
- Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.
- Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.
- Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.
- Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.
- Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.
- Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.
- Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.
- Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.
- Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|