Lebar de casa

Postat de violeta30 in Mezel de casa
25 Dec 2014 | 6829 vizualizari
Lebar de casa

Am incercat pentru prima data aceasta reteta. As aduce o imbunatatire data viitoare, as da la robot intreaga compozitie pentru a deveni mai fina.

Ingrediente

  • un ficat de porc (cam 1, 5 kg)
  • 4 rinichi de porc
  • 700 g carne impanata de porc
  • o bucata de gusa de porc afumata (400 g)
  • condimente
  • 2 cepe mari
  • supa de carne, cam 500 ml
  • sare
  • 100 ml ulei pentru calit ceapa
  • in jur de 2 m de mate de carnati.

Mod de preparare

Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra furculita in ea.

Intre timp curatam ceapa, o spalam si o calim in 100 ml ulei si putina apa, dupa care o lasam la racit.

Dupa ce au fiert organele (aveti grija ca ficatul face multa spuma, eu am schimbat apa de vreo doua ori, era cam plina de spuma si sange inchegat) le lasam sa se raceasca. Supa de la carne o lasam sa se limpezeasca si o punem intr-un vas. 

Dam carnea, ficatul, rinichii si ceapa prin masina de tocat, la fel si gusa de porc afumata (soriciul il fasonam si il dam deoparte, nu se foloseste la lebar). Le trecem inca o data prin sita mica a masinii de tocat pentru a deveni mai fina. As sugera sa fie data prin robot, iese mai fina. Se potriveste amestecul de sare si condimente, se adauga si supa si se framanta bine si apoi se umple matele cu acest amestec.

Se pun matele umplute la fiert in apa rece, dar inainte legati-le la capete ca sa nu iasa compozitia afara si se inteapa din loc in loc cu acul pentru a nu plezni la fiert. Se tin in jur de 45-55 minute. Se lasa la racit in zeama, apoi se scurg si se pun la presat sub cateva greutati.

Se serveste cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lebar de casa

Postat de Ina

Lebar de casa

Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...

Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de MotanLaOale

Lebar de casa

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet. Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste. Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2014, 18:34
la 25.12.2014, 19:19
Bun
la 26.12.2014, 10:15
la 26.12.2014, 21:16
Fain!
la 27.12.2014, 09:44
Bună varianta ta! Încearcă data viitoare să călești ceapa în grăsime de porc, adică osânză Iar la servire, părjeșete un pic, fără grăsime și servește cald cu hrean ras

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking