Legume la cuptor cu miere

Postat de papabundetot in Porc
13 Dec 2014 | 3248 vizualizari
Legume la cuptor cu miere

Intr-una din zile pe facebook a aparut o tava cu legume deliciose si frumos colorate,tava la care m-am gandit vreo cateva zile,pentru ca mi-a placut si mi-a atras atentia.Mie imi plac legumele in general,cu mici exceptii,dar nu stiam cum vor primi ai mei acest meniu,asa ca am rezolvat problema atasand si o friptura de porc acestor delicioase legume.Desi mi-a placut mult cum arata acea poza de facebook,nu am citit reteta ca sa nu ma las influentata :) si sa o fac in stilul meu,dar,mai apoi am observat ca oarecum avem aceeasi viziune :) si ca sa nu va mai tin in suspans…reteta apartine minunatei Laura laurentiu,si gasiti reteta ei aici: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/radacinoase-la-tava.html.

Ingrediente

  • Am folosit pentru legume:
  • 1 conopida
  • 1 sfecla mare rosie
  • 4 pastarnaci
  • 3 morcovi
  • Chimen seminte
  • fenicul seminte
  • sare,piper,boia iute afumata
  • crema de otet balsamic si 3 lingurite miere
  • Pentru porc:
  • 6 felii pulpa de porc
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • chimen macinat,
  • boia iute,
  • chilly

Mod de preparare

Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana de apa,am acoperit tava cu hartie de copt inmuiata in apa si bine stoarsa si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa acest timp,am luat hartia de copt de pe legume.Intr-un castronel am amestecat mierea cu 3 lingurite de crema de otet balsamic si am adaugat acest amestec peste legume si le-am mai lasat 15 minute la cuptor sa se caramelizeze.

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de soia,turmenic,chimen,boia iute si chilly,apoi a 2-a zi am pus-o intr-o tava de cuptor,am adaugat 1 catel de usturoi taiat felii,putin ulei si apa si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.Am lasat-o acoperita pana cand carnea s-a inmuiat,apoi spre final,am luat folia si am lasat carnea sa se rumeneasca putin.

Legumele…au fost minunate,laudate si mancate cu pofta,Multumesc Laura pentru idee !

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Postat de rocsi_1612

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...

Citeste continuarea

Crap cu za 'atar - la cuptor

Postat de mihaelar63

Crap cu za 'atar - la cuptor

Pestele se curata si se spala . Lasati pestele sa se zvante sau daca va grabiti tamponati excesul de umiditate cu un prosop de hartie . Curatati si spalati legumele ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2014, 22:31
like!
la 13.12.2014, 22:38
la 13.12.2014, 22:45
la 13.12.2014, 22:53
la 14.12.2014, 00:33
Bune

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking