Ingrediente
- Am folosit pentru legume:
- 1 conopida
- 1 sfecla mare rosie
- 4 pastarnaci
- 3 morcovi
- Chimen seminte
- fenicul seminte
- sare,piper,boia iute afumata
- crema de otet balsamic si 3 lingurite miere
- Pentru porc:
- 6 felii pulpa de porc
- sos de soia
- 1 catel de usturoi
- turmenic,
- chimen macinat,
- boia iute,
- chilly
Mod de preparare
Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana de apa,am acoperit tava cu hartie de copt inmuiata in apa si bine stoarsa si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa acest timp,am luat hartia de copt de pe legume.Intr-un castronel am amestecat mierea cu 3 lingurite de crema de otet balsamic si am adaugat acest amestec peste legume si le-am mai lasat 15 minute la cuptor sa se caramelizeze.
Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de soia,turmenic,chimen,boia iute si chilly,apoi a 2-a zi am pus-o intr-o tava de cuptor,am adaugat 1 catel de usturoi taiat felii,putin ulei si apa si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.Am lasat-o acoperita pana cand carnea s-a inmuiat,apoi spre final,am luat folia si am lasat carnea sa se rumeneasca putin.
Legumele…au fost minunate,laudate si mancate cu pofta,Multumesc Laura pentru idee !
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|