Legume pentru ciorbe

Postat de Criss in Conserve
8 Oct 2013 | 6655 vizualizari
Legume pentru ciorbe

Am vazut La Vera in bucatarie o reteta de legume pentru ciorbe si mi-a placut cum arata si mai ales m-a incantat ideea ca ma scuteste de munca iarna cand zilele sunt mai scurte si timpul insuficient pentru gatit. In general nu sunt adepta conservelor de acest fel, dar uneori poate fi o idee buna sa iau pur si simplu un borcan din camara, fara sa mai pierd vremea curatand si tocand legumele ;) Sa vedem daca ma va satisface gustul lor... Cantitatile sunt orientative, eu n-am cantarit nimic.

Ingrediente

  • -morcovi
  • -ardei gras si kapia
  • -patrunjel (radacina si frunze)
  • -telina (radacina si frunze)
  • -rosii (mai putine decat restul legumelor)
  • -sare grunjoasa
  • -1 plic conservant

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve).  Eu nu am cantarit dar trebuie pusa destul de multa sare. Se adauga si plicul de conservant, se amesteca toate bine si se lasa 2-3 ore timp in care legumele vor lasa zeama. Se pun in borcane sterilizate si se aseaza pe raft in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Postat de AdrianUdrea

Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele....

Citeste continuarea

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de merisor67

Ciorba de pasare cu multe legume

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2013, 11:27
la 08.10.2013, 11:31
la 08.10.2013, 11:52
Si noi ne punem mereu zarzavat la borcane pentru mancarurile ce le pregatim la iarna
la 08.10.2013, 11:52
la 08.10.2013, 11:56
Eu n-am mai pus pana acum, sper sa fie bune si anul viitor sa pun mai mult.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking