Legume sotate cu soia si curry

Postat de susu in Mancaruri de legume
5 Ian 2011 | 4948 vizualizari
Legume sotate cu soia si curry

O reteta delicioasa

Ingrediente

  • Legume sotate
  • ½ kg ciuperci mai mici
  • 1 morcov potrivit
  • 1 dovlecel mic
  • 1 vanata mica
  • 2 ardei capia
  • 1 piept de pui
  • Curry
  • Sos de soia
  • Sos de peste
  • Ulei de porumb
  • unt    

Mod de preparare

Legumele se taie cuburi de aceeasi dimensiune insa vanata si dovlecelul se taie mai subtiri pentru a se patrunde mai bine. Vanata se curata « pijama », se lasa un pic de coaja. Morcovul se taie rondele subtiri. Se incinge un wok si apoi uleiul impreuna cu untul. Se pune morcovul si se caleste la foc mare tragand tigaia. Se adauga apoi vanata si dupa calirea ei dovlecelul si la urma ardeiul. Ciupercile se soteaza separat si apoi se adauga la legume. Se stropesc cu sos de soia si putin praf de curry. Ele sunt putin « al dente » dar daca doriti sa fie foarte fierte adaugati la sfarsit niste supa de carne fierbinte si lasati sa scada. Ciupercile daca se pun intregi de preferat sa fie mici.

Pieptul de pui se taie fasii, se ‘maseaza’ cu sosuri si curry dupa care se tine cateva ore la frigider. Se rasucesc fasiile si se introduc prin bete de frigarui taiate astfel incat sa intre in tigaia pentru prajit. Se pun pe gratar sau se prajesc in ulei incins. Se pun pe servetele sa se scurga de ulei si se servesc alaturi de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu soia si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu naut si legume

Postat de andaoana

Chiftelute cu naut si legume

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei,...

Citeste continuarea

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu afumatura la tigaia wok

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 12:49
bun bun
la 05.01.2011, 12:59
chiar ca bun
la 05.01.2011, 15:14
delicioasa sisanatoasa
la 28.05.2011, 16:55
foarte bun

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking