Legume sote cu salata de sezon

Postat de horia in Salate
9 Iul 2011 | 6793 vizualizari
Legume sote cu salata de sezon

Bun gasit va spun din nou si astazi va prezint o reteta proprie (din ceea ce-am vazut pe aici) ,legume sote cu salata de sezon...asta ca sa nu fiu acuzat de cineva pe aici ,ca am ceva cu vegetarienii si-mi plac numai mancarurile cu carne.Este o reteta foarte simpla,ieftina,sanatoasa si usor de preparat. VA DORESC POFTA BUNA!

Ingrediente

  • un buchet de salata verde
  • un buchet de salata colorata
  • doi morcovi potriviti
  • 5-6 ridichi rosii
  • o ceapa
  • rosii cherry cca 300-400g.
  • fasole pastai galbene si verzi
  • 1/2 vanata
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • 1/2 lamaie
  • un dovlecel

Mod de preparare

Pentru soteul de legume:

Se spala legumele (putem folosi ce legume dorim),apoi se taie marunt,dupa care se pun la fiert in apa cu putina sare 15-20 min. la 90-100 grade.In timp ce legumele sunt la fiert ,se face salata.frunzele de salata se rup cu mana (nu se taie cu metal),rosiile le taiem in doua sau patru,o jumatate de morcov il radem firicele subtiri (pentru aspect si gust),ridichiile se taie rondele,ceapa pestisori sau dupa preferinte.o condimentam cu sare,ulei si zeama de lamaie( am pus eu).puteti pune otet balsamic.

Se scot legumele si se inabusa cu putin ulei de masline 5-10 min.,la foc potrivit.

 

VA DORESC POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote cu salata de sezon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salată de vinete coapte la vas Zepter!

Postat de panacris

Salată de vinete coapte la vas Zepter!

Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună)....

Citeste continuarea

Pasta tartinabila cu sardine

Postat de mihaelar63

Pasta tartinabila cu sardine

Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.  Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2011, 19:36
wawww....prezentarea e mereu impecabila
la 09.07.2011, 19:43
ce spectacol de culoare si savoare ma faci sa plang cand vad ce poze faci va trebui sa-mi dai un pupic sa-mi treaca
la 09.07.2011, 19:45
mai dia draga ce e cu tine?acum plangi ca sunt pozele frumoase?
la 09.07.2011, 20:20
multumesc rocsi,dia!
la 09.07.2011, 20:20
pai da Rocsi ca ale mele nu ies asa frumoase poate nu se prinde Horia ca nu's chiar asa suparata si vrea sa ma impace

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking