Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu in Peste
17 Aug 2018 | 5323 vizualizari
Limba de mare ca-n reteta daneza

Trebuie sa zic o introducere ca sa se inteleaga cum am ajuns la limba asta de mare, vacanta-n Danemarca, Copenhaga, la sora mea si de aici incepe povestea. De ceva vreme au descoperit un nou fel de a face cumparaturi, adica comanzi la o anumita firma, nu dau nume, ''cutia cu bunatati'' , care contine in functie de numarul persoanelor la masa, ingredientele necesare pentru un mic dejun, un pranz si-o cina cu reteta atasata. Intr-una dintre cutii a fost pentru cina si acest peste limba de mare, fileuri de limba de mare, legumele pentru salata, pentru sos....pentru 5 persoane si binenteles reteta in daneza....deci sa trecem la treaba si sa scriem reteta, un pic modificata, ca limba de mare zicea ca doar se prajeste, eu am facut si prajita dar si pane.

Ingrediente

  • cca 10 fileuri de limba de mare
  • faina pentru dat pestele
  • Pt. pane
  • 1 ou
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • Pt. garnitura
  • 10 cartofi albi mai micuti
  • 5 morcovi potriviti
  • sare
  • Pt. salata
  • 1 varza mica rosie
  • 2 morcovi
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pt.sos
  • 150 g iaurt cu 10% grasime
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste apoi prin amestecul de pane si am pus la prajit in ulei incins, am lasat sa se rumeneasca pe o parte apoi am intors pe partea cealalta.Apoi am scos pe sevetel sa se absoarba surplusul de ulei. Restul de fileuri le-am dat prin faina, apoi le-am prajit. Prajit asa simplu este cam fad pestele asta limba de mare,facut pane e mai gustos.

Pt. garnitura, am curatat cartofii si i-am taiat felioare si i-am pus la fiert, la fel am procedat si cu morcovii.

Pt. salata, am tocat varza si am ras morcovul, le-am amestecat cu putina sare, apoi am stors zeama de lamaie si am pus un pic de ulei .

Pt. sos, am curatat usturoiul si l-am zdrobit apoi l-am amestcat cu iaurtul. Am asezat pe un platou, limba de mare prajita si pane, cartofii si morcovii fierti, salata de varza si sosul de iaurt. cam asta-i povestea unei limbi de mare daneze......

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare ca-n reteta daneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Saramura de platica

Postat de anuta

Saramura de platica

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp...

Citeste continuarea

Platica cu rosii

Postat de mihaelar63

Platica cu rosii

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2018, 00:16
la 18.08.2018, 05:19
Super -meniu
la 18.08.2018, 07:09
la 18.08.2018, 09:12
As manca, da de unde limbi de-astea.... ?
la 18.08.2018, 09:30
Foarte gustos!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking