Ingrediente
- cca 10 fileuri de limba de mare
- faina pentru dat pestele
- Pt. pane
- 1 ou
- 1 lingurita de mustar
- sare
- piper
- 1 lingura de faina
- Pt. garnitura
- 10 cartofi albi mai micuti
- 5 morcovi potriviti
- sare
- Pt. salata
- 1 varza mica rosie
- 2 morcovi
- ulei
- zeama de lamaie
- sare
- Pt.sos
- 150 g iaurt cu 10% grasime
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare
Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste apoi prin amestecul de pane si am pus la prajit in ulei incins, am lasat sa se rumeneasca pe o parte apoi am intors pe partea cealalta.Apoi am scos pe sevetel sa se absoarba surplusul de ulei. Restul de fileuri le-am dat prin faina, apoi le-am prajit. Prajit asa simplu este cam fad pestele asta limba de mare,facut pane e mai gustos.
Pt. garnitura, am curatat cartofii si i-am taiat felioare si i-am pus la fiert, la fel am procedat si cu morcovii.
Pt. salata, am tocat varza si am ras morcovul, le-am amestecat cu putina sare, apoi am stors zeama de lamaie si am pus un pic de ulei .
Pt. sos, am curatat usturoiul si l-am zdrobit apoi l-am amestcat cu iaurtul. Am asezat pe un platou, limba de mare prajita si pane, cartofii si morcovii fierti, salata de varza si sosul de iaurt. cam asta-i povestea unei limbi de mare daneze......
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare ca-n reteta daneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|